Dowgwillo_kop

Witamyblok wit|blok witNazwiskoblok wit|blok witHerbblok wit|blok witGenealogiablok wit|blok witKoligacjeblok wit|blok witAlbumy i wspomnieniablok wit|blok witHonor i Ojczyzna
Zdjęcia bezdomneblok wit| blok witAktualnościblok wit|blok witWarto przeczytaćblok wit|blok witWarto zobaczyćblok wit|blok witŻołnierze Wyklęciblok wit
blok wit
Matki Polkiblok wit|blok witPolskie Kresyblok wit|blok witLekcja historiiblok wit|blok witŚpiewnik wileńskiblok wit|blok witBiblioteka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geachte lezer.
De vrije vertaling van dit artikel is niet het werk van een professionele vertaler, dus u moet niet verrast zijn als u verschillende soorten fouten tegenkomt. Niet spelfouten zijn belangrijk maar de informatie die we kunnen verkrijgen.

 

Bijlessen voor Amerikaanse Green Card-aanvragers.
De geschiedenis van de laatste 3 generaties in één oogopslag.

J. Jaśkowski

Sententie:
Politieke propaganda is de kunst om van anderen onbeminde vijanden te maken.
Henri Tissot.

Waarom hou ik niet van Polen?
Omdat ze verraders en afvalligen als helden beschouwen en monumenten voor hen oprichten.
Catherine II 

Een groot aantal Polen probeert de zogenaamde groene kaart voor permanent verblijf in de VS te verkrijgen. Helaas de manier waarop educatie door het Ministerie van zogenaamd Onderwijs wordt verzorgd maakt onmogelijk kennis te maken met niet alleen de geschiedenis van de VS maar ook met die van naaste buren.
De geschiedenis van Europa is teruggebracht tot enkele oorlogen en de gebrekkig geschiedenis van Polen, als soort thuisland. Dat betekent dat het africhten beperkt zich tot vertrouwd raken met basisbegrippen zoals: Slag van Grunwald, Swedish Deluge, Slag van Wenen, en tegenwoordig genoemd Slag van Warsaw. Maar als je elke middelbare scholieren met diploma vraag naar de oorzaken of gevolgen van deze gebeurtenissen voor Polen ... er valt een diepe stilte.
Bijna niemand in Polen weet dat de invasie van Gustav Adolf [Zweedse koning] in Polen in 1665 een eenvoudige huurlingen expeditie was die het beleid van City of London realiseerde voor 200.000 dukaten.
Zoals ik erover schreef, sinds 1773 worden jonge generaties in ons land getraind in enige legitieme politieke correctheid. Het klopt dat deze correctheid van tijd tot tijd verandert, maar het blijft altijd bij hetzelfde.
https://www.youtube.com/watch?v=ObN8S3qDZZo
https://www.youtube.com/watch?v=_G8N3RdMaKo
https://www.polishclub.org/2014/08/26/dr-jerzy-jaskowski-tajne-akta-cia-a-edukacja-z-cyklu-polska-istnieje-formalnie/
https://www.facebook.com/JJaskow/posts/497669320565699/

Beginnend bij het begin.
Opeenvolgende regeringen in Warschau proberen onze Latijnse beschaving te veranderen in Byzantijnse beschaving in Pruisische editie met een mengsel van Turaniaanse [Kozakken] en Joodse [Khazarse] beschaving.
Let op de volgende slogans: "Let's unite the Proletarians", "Masses are everything, the individual is nothing,""Strength in organization", Strength in unity, en veel vergelijkbare dingen.
Dat is de reden waarom ambtenaren behandelen de samenleving als het spreekwoordelijke koede schappen. Iedereen moet zich aanpassen aan dezelfde procedures,
- iedereen moet voor dezelfde tests slagen,
- iedereen moet worden gevaccineerd.

Al een derdejaars student van oudere geneeskundeleer wist dat de immuniteit van individuele patiënten verschillend is en sommige ziek zijn, en anderen niet van dezelfde ziekten. Een student van de Medische Academie wist dat sommige mensen antilichamen hebben na contact met een bepaalde pathogeen en zijn immuun ondanks het asymptomatische verloop van de ziekte. Met andere woorden, het heeft geen zin mensen te vaccineren omdat dit zelf kan al de ziekte veroorzaken.
Momenteel leren ze dit niet meer aan medische universiteiten en creëren biologische robots die procedures verkopen.
Hoe laag is het inhoudelijke niveau van overheidsfunctionarissen in Warschau wordt het best aangetoond door de verklaring van hun vertegenwoordigers, de heer Czech, die ex cathedra beweert dat "als we niet gaan vaccineren, dan zullen we een epidemie hebben."
Ik eis niet meer dat een jongeman is bekend met geschiedenis van de epidemiologie maar van 2005 tot 2015 waren in buurland Oekraïne geen vaccinaties en daalde hoeveelheid waterpokken gevallen tot ongeveer 50 per jaar. Toen ze in 2016 vaccinaties hervatten, brak er een epidemie uit en 12.000 werden in het eerste jaar ziek en tot meer dan 50.000 in 2018.
Evenzo de epidemie na vaccinaties in India in 2012. Normaal kregen ongeveer 200-250 mensen polio [per jaar] in dit land met meer dan een miljard bewoners. Na de start van de vaccinatie door B. Gates en de WHO werden 61.700 kinderen ziek. Vaccinatie werd gestopt nadat 8 vaccinatiedealers waren neergeschoten.
Het lijken wel op dat fanatici van vaccineren alleen zulke argumentatie begrijpen.
Maar verder over de geschiedenis van de VS, land die nog steeds afhankelijk is van City of Londen vanwege het Columbia District.
Waarom heeft VS een serieus probleem met het Columbia District en wat is de Amerikaanse grondwet van 1871? U moet deze vraag zelf beantwoorden.
http://alexjones.pl/aj/aj-nwo/aj-informacje/item/84898-jestes-tylko-numerem-zdrowie-i-nie-tylko
https://www.polishclub.org/2016/10/31/dr-jerzy-jaskowski-swiat-prywatne-koncerny/
https://pl.wikipedia.org/wiki/Waszyngton

City creëerde een eenvoudige ideologie die door deze dikke man met een sigaar en whisky werd gepubliceerd: "vechten voor democratie", dat wil zeggen de introductie van Aziatische beschavingen in Europa.
Hieronder geef ik voorbeelden van een dergelijke strijd voor democratie. Omdat ik heb de voorbeelden van de bezetting van andere landen onder het voorwendsel van een valse vlag gedeeltelijk al beschreven, zal ik me concentreren op de jaren na 1945.
Het hoofddoel van dit kolonialisme is:
- de wereld veilig maken voor American – City bedrijven. Dit wordt heel goed getoond in de film ‘Cruzeiros’,
- voorkomen van de opkomst van ieder samenleving die het huidige systeem zou kunnen schenden,
- uitbreiding van de economische hegemonie van City over de hele wereld. Dit wordt de New Order Seculorum [Nieuwe wereldorde] genoemd; dat wil zeggen: één leider, één land, één geld.

Dus ter zake.
Het Pentagon heeft in de afgelopen periode na 1945 in meer dan 70 landen ingegrepen en eigen ‘gouverneurs’ geplaatst.

1. China 1945 - 1949.
Hoewel de VS oorspronkelijk Chiang Kai-shek steunde, veranderde het front in de burgeroorlog en VS begon - met behulp van Japanse soldaten - Mao Zedong te steunen. Verraden Chiang moest vluchten naar Taiwan. Communisten begonnen in China te regeren. Met andere woorden, het gebeurde hetzelfde als in 1917 in Rusland. Huurlingen betaald door City [Warburg] vermoordden de tsaar en zijn familie, ook al waren ze de neven van hun koningin. In China paste Mao een vergelijkbare ideologie toe door enkele miljoenen opgeleide mensen te vermoorden.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Chińska_wojna_domowa
http://www.historycy.org/index.php?showtopic=11103
https://www.legimi.pl/ebook-tragedia-wyzwolenia-historia-rewolucji-chinskiej-1945-1957-frank-dikotter,b152016.html

Over het gepeupel is gemakkelijker te regeren.

2. Italië 1947 - 1948
De CIA deed er alles om de communisten niet aan de macht laten komen o.a. liet de maffia herleven, zowel Siciliaanse als Napolitaanse, vrijwel afgeschaft door Mussolini ook een City-agent uit 1916.
Decennialang bemoeide de CIA zich met de politiek in Italië door het beleid van grote corporaties uit te voeren. Daarvoor is een organisatie genoemd GLADIO (ZWAARD) voor het straffeloos doden van tegenstanders in leven geroepen.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Włoska_Partia_Komunistyczna
https://wyborcza.pl/1,75399,4857200.html
https://pl.wikipedia.org/wiki/Operacja_Gladio
https://histmag.org/Operacja-Gladio-czarna-karta-antykomunizmu-16670
http://niniwa22.cba.pl/operacja_gladio.htm
https://www.polishclub.org/2014/03/19/dr-jerzy-jaskowski-kozacy-jak-dezinformuja-nas-zawodowi-historycy-czesc-ii/
http://alexjones.pl/aj/aj-nwo/aj-informacje/item/97447-co-to-sa-teorie-spiskowe-w-xx-wieku-cd

3. Griekenland 1947 - 1949.
Realiserend CITY-beleid CIA heeft ingegrepen ten gunste van neofascisten en verraadde 'communisten' die met Duitsland vochten. De CIA heeft een speciale geheime politie, genaamd KYP, opgericht. Deze instelling gebruikte, net als de CIA, marteling en andere illegale methoden om politieke tegenstanders uit te schakelen. Daarom hadden we na 1953 zo'n toestroom van Grieken naar Polen […]
Het waren politieke vluchtelingen uit Griekenland die werden vervolgd door KYP-CIA.
Leger: 180.000, 16.753 gedood, 40.398 gewonden, 6.986 vermist,
Communistische strijdkrachten: 35.000, 25.000 gedood.
Dus de Grieken vermoorden de Grieken.
Griekenland behoort sinds 1952 tot de NAVO, d.w.z. het staat onder het Pentagon. In 1967 voerde het leger een staatsgreep uit. Tot 1974 stond Griekenland onder bewind van zwarte kolonels.

4. Filippijnen 1945 - 1953.
CITY-corporaties veroverden in 1905 de Filippijnen met behulp van Pentagon. Na 1945 begon het Pentagon partizanenorganisaties van de HUK [Hukbong, Hukbalahap] te bestrijden, d.w.z. het anti-Japanse volksleger met linkse opvattingen. Haar troepen waren uiterst effectief. Op zijn hoogtepunt volksleger bevatte 500.000 geweren. Zelfs het Pentagon heeft  het vereeuwigd in zijn films. In 1950 transformeerde Hukbalahap in Hukbong of anders Nationale Bevrijdingsleger genoemd. Het Pentagon begon ze te vernietigen nog terwijl ze tegen de Japanners vochten. De Hukbong-guerilla werd volledig vernietigd in 1954. De overlevenden hebben nog twee jaar gevochten. Daarna was de marionettenregering geïnstalleerd gevolgd door de dictatuur van Ferdinand Marcos.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Hukbong

5. Zuid-Korea 1945 - 53.
Na 1945 onderdrukte het Pentagon sociale bewegingen door de conservatieve regering te installeren die werkte samen met de Japanners. Tot op de dag van vandaag moet het Amerikaanse leger de veiligheid van deze regeringen bewaken door permanente militaire bases te onderhouden ten koste van de Amerikaanse belastingbetaler. Na beëindiging van de oorlog met het noorden begonnen zuiveringen in het zuiden. Volgens civiele autoriteiten zijn ongeveer 200.000 mensen verdacht van sympathie met het Noorden vermoord.

Dit doet denken aan vrij gelijke gedrag van communisten in Polen na 1945. Om 'democratie' te waarborgen werden ongeveer 100.000 mensen officieel vermoord en naar verluidt ook zo veel overgebracht (na 1945) naar Siberië. Het probleem ontstaat na 1990 door verandering cijfers van verliezen in concentratiekampen. Welnu, de grootte van de slachtoffers van het kamp Auschwitz is veranderd van ongeveer 4,5 - 5 miljoen naar 1 miljoen. Dus waar zijn de vier miljoen gebleven?
Geen enkele overheidshistoricus heeft in de afgelopen 30 jaar geprobeerd naar dit simpele feit te verwijzen.
Het Militair Historisch Bureau, opgericht in 1927 om de geschiedenis te vervalsen, probeert ook na 1989 niet uit te leggen wat er met 4 miljoen Polen onder Sovjetbezetting is gebeurd.
U moet het uzelf uitleggen, Geachte lezer.

Dit is daarom heel vreemd, want het is onofficieel maar algemeen bekend dat Noord-Korea gewoon een enorme Amerikaanse boerderij is die drugs voor heel Azië produceert.
https://www.facebook.com/JJaskow/posts/1033258373673455/
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wojna_korea%C5%84ska

6. Polen 1944-1949.
Zoals u weet, werd het AK [Armia Krajowa = Home Army], d.w.z. de grootste ondergrondse strijdkrachten in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog, gerund door MI6, de afdeling Propaganda en Agitatie. Verhalen over Poolse regering in Londen was typische propaganda van de valse vlag. Ambtenaren van deze creatie ontvingen berichten uit het vaderland, soms zes maanden nadat ze door MI6 waren ontvangen. Jozef Mackiewicz [poolse schrijver] schrijft er vrij gedetailleerd over, daarom staan ​​zijn werken op de index in Polen, terwijl anderen dat niet zijn.
Om Stalin te helpen met de verovering van Jalta-gebieden werd de opstand van Warschau uitgelokt. Het ging over het vermoorden en liquideren van PATRIOTEN. Het is perfect gelukt. Met de 2.500 vuurwapens moesten ze twee Duitse divisies, waaronder gepantserde, aanvallen. Het effect is bekend. Alleen al in WOLA-wijk werden 50.000 burgers vermoord.
Dat is de reden waarom sinds 1954 boeken mogen worden gepubliceerd over CIA-agenten, bijvoorbeeld de beroemde koerier Jeziorański, maar het is practisch tot op de dag van vandaag verboden om over NSZ [Narodowe Siły Zbrojne  = National Armed Forces] te schrijven, op enkele uitzonderingen na, Dr. Szcześniak of de heer Żebrowski.
Na 1989 zijn we praktisch en openlijk overgenomen door CITY. Het belangrijkste office in het land, d.w.z. het ministerie van Financiën, was vanaf het begin in handen van Engelse burgers, en we weten dit:
"Het maakt niet uit wie regeert, BELANGRIJKSTE IS WIE DRUKT DIE GELD."

Geen enkele regering in Warschau heeft na 1989 de openingsbalans gepubliceerd dus het werk van hun voorgangers wordt voorgezet. Met andere woorden, de verkiezingen zijn een literaire fictie.

7. Albanië 1945 – 1953.
Het enige land waar, ondanks grote inspanningen, de marionettenregering kon niet worden geïnstalleerd.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Enver_Hoxha
https://pl.wikipedia.org/wiki/Historia_Albanii
http://www.rocznikbezpieczenstwa.dsw.edu.pl/fileadmin/user_upload/wydawnictwo/RBM/RBM_artykuly/2014_1_16.pdf

8. Duitsland 1949.
De CIA naam initiatief in oprichting van Bondsrepubliek Duitsland, d.w.z. GMBH, en zijn registratie als een corporatie bij de Kamer van Koophandel van Frankfurt. Tot 2099 behoud VS de controle over onderwijs en de massamedia. Het Duitse leger is niet ondergeschikt aan de kanselier maar aan NAVO-leiding, d.w.z. de VS. Realiserend het CITY-beleid heeft het creatie genoemd Oekraïne bewapend. De grootste wapentransporten gaan door Polen. Zelfs de training van "Majdan-deelnemers" vond plaats in de buurt van Warschau en Joegoslavië. Korwin-Mikke [persoon uit Poolse politiek] heeft er ooit over gesproken. Om de angst te vergroten begonnen ze een serie afleidingsmanoeuvres wat leidde tot de bouw van de beroemde muur in 1961.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Republika_Federalna_Niemiec_(1949-1990)
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ustawa_Zasadnicza_Republiki_Federalnej_Niemiec
https://www.dw.com/pl/60-lat-temu-jak-narodzi%C5%82a-si%C4%99-nrd/a-4771685

9. Iran 1953.
De omverwerping van premier Mossadeq bracht CITY direct voordeel. De premier werd met een grote meerderheid gekozen bij tot toen de meest democratische verkiezingen. Hij maakte wel een fatale fout door de olie-industrie te nationaliseren. City zag zijn inkomsten verloren gaan. De CIA reageerde onmiddellijk door de Sjah in zijn functie te herstellen en zo een 25-jarige dictatuur van terreur te beginnen. City verdeelde Iraanse olie, 40% voor Engelse en Amerikaanse corporaties en 20% kregen corporaties van andere landen die betrokken waren bij de coup, het afval bleeft voor Iraniërs.
In augustus 2013 heeft de CIA officieel toegegeven betrokken te zijn geweest bij zowel de planning als de uitvoering van de aanslag, het omkopen van Iraanse politici, militaire functionarissen en het verspreiden van pro-aanslag propaganda. De CIA omschreef de aanslag als "uitgevoerd onder leiding van de CIA" en als "een daad van Amerikaans buitenlands beleid ontwikkeld en goedgekeurd door autoriteiten op het hoogste niveau.".
https://pl.wikipedia.org/wiki/Zamach_stanu_w_Iranie_(1953)
https://en.wikipedia.org/wiki/1953_Iranian_coup_d%27%C3%A9tat
https://pl.wikipedia.org/wiki/Mohammad_Mosaddegh

10. Guatemala 1953 en 1990.
Ongeveer 40 jaar lang werd Guatemala bestuurd door instellingen die het beleid van grote corporaties realiseerden. Doodseskaders en marteling waren aan de orde van de dag. Meer dan 100.000 mensen werden op deze manier vermoord. Premier Jacobo Arbenz werd gekozen in de democratische verkiezingen. Hij maakte opnieuw een onvergeeflijke voor City fout door de United Fruit Company te nationaliseren, die een monopolie had op "fruit". Het was een onvergeeflijke fout. Washington kondigde onmiddellijk aan dat Guatemala door communisten zou worden overgenomen en dat moet worden tegengehouden. Natuurlijk was het onzin en een valse vlag. De Sovjets in Guatemala hadden niet eens één vertegenwoordiging.
Na de aanslag is alles weer normaal geworden. De winst stroomde naar de City.
Regeringstroepen ongeveer 6.000 soldaten plus partizanen, verliezen 200.000 gedood, inclusief burgers.
Junta 32.000 soldaten, geen verliezen.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wojna_domowa_w_Gwatemali

11. Zgn. Midden-Oosten 1956 - 58.
Het Suezkanaal is een uiterst belangrijke communicatieroute, omdat u hiermee de weg van Azië naar Europa kunt verkorten. De Sovjets begonnen zich te versterken in Egypte en Sudan. Gan-Ganowiak schreef o.a. erover.
Om de aandacht van Europa van het conflict in het Midden-Oosten af te leiden, provoceerden ze de zogenaamde Hongaarse revolutie en opstand van juni in Poznan [Polen].
Gevechten in Hongarije duurden enkele maanden en 100.000 Hongaren vluchtten naar Oostenrijk. Honderden werden vermoord of gedeporteerd naar Siberië.
In die tijd werd Egypte rustig overgenomen.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wojny_izraelsko-arabskie
https://books.google.pl/books?id=rv7OVcQkfMoC&pg=PA282&lpg=PA282&dq=Bliski+Wschód.+1956+-+58.&source=bl&ots=LCRV753bpi&sig=ACfU3U2-JOqbzZE-ZxCc54gbf0CkfDfj1Q&hl=pl&sa=X&ved=2ahUKEwjylfjfg-HnAhXGvosKHS2eADIQ6AEwCHoECAoQAQ#v=onepage&q=Bliski%20Wschód.%201956%20-%2058.&f=false

12. Indonesië 1957 - 1958
Soekarno was een democratisch gekozen president, maar hij maakte dezelfde fouten als Nasser. Hij begon buitenlandse consortiums te privatiseren en City haat het. City probeerde de verspreiding van deze pest te voorkomen, omdat Soekarno contacten legde met zowel China als de Sovjets.
De CIA was niet goed voorbereid op de actie. Soekarno overleefde dit in die periode.

https://williamblum.org/chapters/killing-hope/indonesia
https://en.wikipedia.org/wiki/CIA_activities_in_Indonesia

13. Brits-Guyana 1953 - 61.
Elf jaar lang lukte City met de hulp van consortia en de CIA te voorkomen dat een democratisch gekozen leider kon aantreden. Cheddi Jagan was de leider van zgn. de Derde Wereldpartij. Drie keer gekozen, links, maar zijn beleid was gematigd. Hij was gevaarlijk voor Washington omdat hij gaf een voorbeeld aan andere Zuid-Amerikaanse landen van niet noodzakelijkerwijs een pro-corporatie landbestuur. Uiteindelijk verliest hij zijn invloeden in 1964. In de jaren tachtig was Guyana een van de rijkste landen in de regio en tegelijk ook de armste. Ze was bron van arbeitskrachten geworden.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Gujana

14. Vietnam 1950 - 1973.
Het begon met de vernietiging van de stad Ho-Chi Minh die sinds meer dan 100 jaar samenwerkte met en zelfs werd door het Westen gecreëerd tegen Franse kolonisatie van Indochina.
Na de Tweede Wereldoorlog begonnen de Amerikanen met agressie richting Azië. Allereerst ging het om Frankrijk uit Indochina te verdrijven, overname van de natuurlijke bronnen van deze landen en open stellen van hun markten voor eigen producten.
Ik herinner u eraan dat het Vietnamese plat de grootste, slecht geëxploiteerde olie- en aardgasbronnen heeft. Door het maken van zogenaamde guerrillabewegingen werden uit Indochina allereerst Japanners, daarna Fransen en Engelsen verdreven. City-corporaties zijn eigenaar geworden van dit gebied.
De Fransen werden in 1954 verdreven na de nederlaag bij Dien Bien Phu. Militaire operaties werden overgenomen door het Pentagon. Nadat de vrede van Parijs in 1973 was ondertekend, verkregen oliemaatschappijen het recht om olie- en gasvoorraden 99 jaar lang te exploiteren.
Menselijke verliezen: Amerikaanse troepen 543.000, gedood 58.220, gewond 15.300
Verliezen Vietnam: Noord - tot 750.000 gedood,
Verliezen van Vietnam: Zuid - 150.000 gedood, burgerbevolking meer dan 2.000.000 gedood. Duizenden invalide kinderen door Orange Rain.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wojna_wietnamska

15. Cambodja 1955 – 1973.
Prins Sihanouk, de leider van het land, weigerde ook corporaties te dienen. Als gevolg van de staatsgreep werd hij in 1970 omvergeworpen. Natuurlijk eerder waren er onwettige bombardementen op Cambodja door het Pentagon. In plaats van de Prins stond een voormalige Parijse student aan het hoofd van Pol Pot staat. Het effect is bekend. Eerst vermoordde hij ongeveer 2 miljoen van eigen bevolking en nog eens 2-3 miljoen toen kwamen de Vietnamezen binnen. Het Pentagon heeft al die tijd Pol Pot ondersteund.
In Thailand bezocht ik het museum van guerrillaoorlog met de regering. De meest interessante was wapenuitrusting uit Polen. Het blijkt dat gedurende de gehele periode van het communisme deze guerrillabewegingen in Azië werden ondersteund ten koste van de Poolse belastingbetaler.

16. Congo / Zaïre 1955 - 1973.
Na lastige gevechten werd Patrice Lumumba, afgestudeerd aan de Moskou Instituut, premier van Congo. België wilde de natuurlijke rijkdomen van het land niet kwijtraken en creëerde een marionettenregering in de provincie Katanga.
Lumumba werd in januari 1961 vermoord op verzoek van de Amerikaanse president David Eisenhower. Mobutu Sese Seko kwam aan de macht. Mobutu regeerde 30 jaar lang niet lastiggevallen door de City. Inkomsten uit natuurlijke rijkdomen stroomden in de goede richting.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Zair
https://pl.wikipedia.org/wiki/Demokratyczna_Republika_Konga
https://encyklopedia.interia.pl/geografia/news-kongo-zair,nId,2063810
https://pl.wikipedia.org/wiki/Patrice_Lumumba

17. Brazilië 1961 - 1964.
President Joao Goulart had zijn eigen bezittingen en begon zijn ambt door ITT te nationaliseren en relaties aan te knopen met communistische landen. Op verzoek van E. Kennedy werd in 1964 een militaire staatsgreep uitgevoerd en werd de president ten val gebracht.
Daarop volgende 15 jaar regeerde de militaire junta en de winst uit rijkdomen stroomde naar de City consortia.
De VS was tevreden. Brazilië verbrak de contacten met communistische landen en werd een van de meest loyale bondgenoten.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Historia_Brazylii

18. Dominicaanse Republiek 1963 - 1966.
In februari 1963 vervulde Juan Bosch het ambt van premier bij normale democratische verkiezingen, voor het eerst in de geschiedenis van de Dominicaanse Republiek sinds 1924.
Zoals elke koloniepresident begon hij met landhervorming en nationalisatie van sommige ondernemingen maar op een gematigde manier zodat er niet teveel winst uit het land zou vloeien. Al in september begon het leger met een opstand. Junta bleef 19 maanden. Stakingen van de bevolking leidden tot de terugkeer van president Juan Bosch. Het Pentagon kon er niet tegen. Hij stuurde 23.000 huurlingen om de junta aan de macht te houden. Alle onafhankelijke gedachten werden vernietigd. Consortia wonnen.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Dominikana

19. Cuba 1959.
Fidel Castro komt aan de macht. Ik herinner u eraan dat zijn broer Raul lid is van het Parlement van de City of London Corporation. Het is begin van 40 jaar Cubaanse bezetting. Cuba werd veroverd door de VS in 1905. Sinds Columbus behoorde toe aan Spanje.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Kuba
https://pl.wikipedia.org/wiki/Fidel_Castro
https://pl.wikipedia.org/wiki/Inwazja_w_Zatoce_Świń
https://pl.wikipedia.org/wiki/Allen_Dulles

20. Indonesië 1965.
CIA protégé generaal Suharto komt aan de macht als gevolg van de staatsgreep. Het begin van afslachten en vervolgen van zogenaamde Communisten.
Ik herinner jullie.
Het begrip van het communisme is ontstaan in het midden van de negentiende eeuw op het congres van de Rothschild-consortium in New York. De zogenaamde communisten - Marx, Lenin, alias Goldman en anderen - werden gefinancierd door de Rothschild-consortium. Het Communistisch Manifest is het statuut van de Communistische Partij van Duitsland.
Een lijst van zogenaamde communisten d.w.z. met 5.000 politieke tegenstanders werd samengesteld door de Amerikaanse ambassade. Het werd de basis voor de zuivering van de Indonesische elite, net als de lijsten van Polen die de Duitsers hadden voorbereid tijdens de Tweede Wereldoorlog, wat resulteerde in massamoorden op de Poolse bevolking na september [1939] en in de eerste plaats op intelligentsia en priesters.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Historia_Indonezji
https://pl.wikipedia.org/wiki/Indonezja

Wordt vervolgd.